Birthday, Georgia aquarium - Reisverslag uit Atlanta, Verenigde Staten van Leola Metzemaekers - WaarBenJij.nu Birthday, Georgia aquarium - Reisverslag uit Atlanta, Verenigde Staten van Leola Metzemaekers - WaarBenJij.nu

Birthday, Georgia aquarium

Door: Leola en Misha

Blijf op de hoogte en volg Leola

22 Oktober 2012 | Verenigde Staten, Atlanta

Allereerst super bedankt voor de felicitaties! We hebben er een gezellig dag van gemaakt zoals hieronder valt te lezen.

Na een aantal keer vroege ochtenden, zijn we vanochtend maar eens uit gaan slapen. Voor Misha erg prettig, wat ze is dol op deze bedden (tweepersoons, zeer zacht en lekker warm). Daarna weer heerlijk genoten van het ontbijt, mmm toast met scrubbeld egg.

Voor vandaag stond het Georgia aquarium op het programma met lunch in het World congres center en daarna weer terug naar het Georgia aquarium. Zoals hopelijk uit de foto's blijkt was het Georgia aquarium (in tegenstelling tot het Coca Cola museum) een zeer bijzondere ervaring. Het Georgia aquarium heeft de grootste aquarium vol met 1000den vissen waar je onder door kan lopen. Bij binnenkomst zijn we eerst eens begonnen met de kikkers te bewonderen. Wist je dat;
- er kikkersoorten zijn die kunnen bijten
- er kikkersoorten zijn die 15 inches groot zijn
- er kikkersoorten zijn die zo giftig zijn dat je de huid van de kikker niet kan aanraken.
- kikkers 4 maanden in paar houding kunnen blijven zitten.
- er kikkersoorten zijn waarbij de vader de kleintjes in zijn bek neemt om verder te laten groeien.
Na de kikkers zijn we de 3D show gaan bewonderen. Leuk, maar vooral heel nat...

Aangezien we graag de lunch wilde uitproberen die aangeboden wordt in het world congres center, zijn we tussendoor even naar het congres gebouw gegaan. Helaas viel deze lunch erg tegen. Er stonden allemaal kraampjes met gerechten uit verschillende landen. In verband met onze slechte voedingsstoestand (groenten, groenten, groenten) gingen we voor de chinese keuken en broodjes steak met groenten... Helaas was het allemaal gebaseerd op de fastfood bereiding; eentonig van smaak, veel vet en weinig groenten. Dus na 30 minuten in de rij te hebben gestaan en twee happen zijn we teruggegaan naar het Georgia aquarium museum.

Het volgende onderdeel om te gaan bekijken was het grootste aquarium. Hierin zitten meer dan 1000den vissen (haaien, zwaardvissen, roggen, etc), die elkaar niet eten omdat ze regelmatig eten krijgen van het park. Dit was echt super mooi om te zien. Daarna zijn we al heel snel naar de dolfijnen show gegaan. Een spectaculaire show, met bijzondere acts en licht en water effecten.

Na deze show zijn we weer verder gegaan met de tour door het aquarium onder andere langs de zeepaardjes, krokodillen, pinguins en zee otters. Daarnaast hebben we nog zeesterren en roggen geaaid.
Natuurlijk moesten we bij het weggaan ook nog even met Deepo (mascotte van het Georgia Aquarium) op de foto!

Aangezien Leola vandaag jarig is, zijn we 's avonds heerlijk gaan eten bij de Irish pub! Zeer druk, maar erg gezellig en lekker eten.

Overall, een zeer geslaagde verjaardag!

Nog even wat antwoorden op de vragen:
- Ten aanzien van de verkiezen: we merken hier vrij weinig van de verkiezen. 's Ochtend bij het ontbijt staat de tv aan, dan wordt er wel gesproken over de verkiezingen maar niet uitgebreid.
- Engels praten gaat ons tot nu toe goed af. We moeten meer wennen aan de cultuur dan aan de taal.
- Het Coca cola museum viel gisteren wat tegen. Weinig nieuws gezien. Het enige wat wij wel bijzonder vonden is dat je verschillende soorten frisdrank en coca cola uit verschillende werelddelen kon proeven.
- We zijn naar de presentatie van Mehmet geweest, was interessant. We hebben niet meer met hem gesproken.

Morgen gaan we naar Atlanta Zoo!!!

• 23 Oktober 2012 - 09:55

Willemijn:

He meid!

Nog gefeliciteerd! (Beetje te laat, sorry!).
    Heel veel plezier nog! Wat staat er verder nog op het programma?

Liefs,
    Willemijn

• 23 Oktober 2012 - 10:49

J&C:

Hallo Luitjes,

Het was blijkbaar een leuke verjaardag. Het lijkt ons vreemd om je verjaardag te vieren als het zo warm is, terwijl dat normaal niet zo is. Jullie blijven maar leuke dingen mee maken en dat is leuk om te lezen.
    Te gekke vissen en in een bijzondere omgeving. We keken er wel van op dat de vissen elkaar niet op eten. Die kikkers lijken wel geverfd.
    Jullie moeten blijkbaar meer wennen aan de cultuur. Zijn er buiten de het eten dan nog andere zaken die jullie opvallen?
    Gaat het voorbereiden op de presentatie goed of worden jullie teveel opgeslokt door al die indrukken?

Tot volgende keer,

J&C

• 23 Oktober 2012 - 11:04

Nicole Van Herwijnen:

Nog gefeliciteerd met je verjaardag gisteren..! Zo te lezen hebben jullie het erg na de zin. Ik lees trouw de verhalen uit het verre vs. Jullie maken wat mee!! Veel plezier en geniet er nog even van. Liefs Nicole

• 23 Oktober 2012 - 15:04

Jolanda Kooistra:

Nog gefeliciteerd met je verjaardag!! (helaas 1 dag te laat, sorry!)

Veel plezier nog!
    Liefs Jolanda!